Parlimen Dibubarkan… Masa Rakyat Tunjuk Kuasa…

PUTRAJAYA 13 Feb. – Parlimen dibubarkan hari ini bagi membolehkan pilihan raya umum ke-12 diadakan dalam tempoh 60 hari selepas hari ini.

Semua Dewan Undangan Negeri (DUN) kecuali Sarawak, akan turut dibubarkan serentak dengan pembubaran parlimen.

Pengumuman pembubaran Parlimen itu dibuat Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi pada sidang akhbar di sini hari ini.

Menurut Perdana Menteri Yang di-Pertuan Agong telah mempkenankan pembubaran berkenaan.

ULASAN:

Bila parlimen dah dibubar maka ramailah menteri2 menggangur, tidak ada jawatan. Jawatan yg di megah-megahkan selama ini terpaksa dilepaskan. Mula lah melihat semula kearah kedaifan diri sendiri, dan mula meraih simpati dari rakyat. Mulalah jadi tawaduk. Mulalah kata dan janji untuk membela rakyat mengalahkan para nabi membela umat. Mula lah kata2 yg penuh dengan janji.

Sekarang, inilah masanya rakyat menunjukkan kuasa.

Bagi orang Islam, inilah masa yg paling baik allah bagi untuk kita memilih orang yang bakal memimpin kita. Paling asas sekali, jjika calon itu Islam, janganlah pilih dari mereka yang tidak mempunyai asas agama dan mempunyai ciri-ciri dan perwatakan yang anti Islam. Lihatlah peribadi mereka sebelum pilihanraya, jika dia kaki surau, masjid, insyalah, paling kurang dia seorang yang menjaga solatnya, maka agak selamat lah kita. Selepas itu lihatlah pula parti yang diwakilinya, adakah ianya sebuah parti yang berasaskan perjuangan menegakkan Quran dan sunnah. Jika iya jawapanya, semakin selamatlah kita dan generasi kita dunia dan akhirat…

Jika sebaliknya… Calon yang hanya selepas menjadi calon untuk pertandingan barulah nampak muka kat masjid dan surau, jangan sesekali pilih orang yang se hipokirit ini… Dan paling buruk sekali kalau calon ini mewakili parti yang tidak berasaskan Quran dan Sunnah, yang hanya menggagungkan nasionilst, kapatalist dan siosalist. Jika kita pilih juga.. sesunguhnya kita menzalimi diri sendiri dan cucu cicit kita dan kita dipertangungjawabkan oleh Allah di akhirat kelak!!!

selamat berkempen!!! Undilah PAS, anda akan selamat dunia dan akhirat.. allahuakbar!!!

%d bloggers like this: