Semoga kekal keakhir hayat.

Bersamaan dengan 26/10/2008,hari Ahad,bertempat di rumah saudara Syed Hassan yang lebih mesra dengan panggilan (Pak Habib) salah seorang ahli Pas yang telah lama bergiat aktif di muadzam Shah amnya Pas Rompin.Telah mengadakan majlis perkahwinan anak beliau Syarifah Shuhadah bersama Sdr Faizul.Alhamdulillah majlis itu turut diserikan dengan kehadiran Pemimpin-pemimpin Pas diperingkat Kaw Rompin dan para jemputan dari pelbagai lapisan masyarakat.

DPPRompin mengucapkan selamat pengantin baru kepada dua mempelai,saudari Syarifah  Shuhada bersama Sdr Faizul.Semoga ikatan suci itu dirahmati oleh Allah, sentiasa mendapat kebahagiaan sehingga keakhir hayat dan dimurahkan rezeki oleh Allah.Mudah-mudahan dengan termeterinya ikatan suci itu akan dikurniakan oleh Allah, anak-anak  yang soleh dan membawa kebaikan di dalam perjuangan Islam.

Turut kelihatan dalam majlis itu Ketua Pemuda Pas Kaw Rompin Ustaz Nazri Hj Ahmad bersama beberapa orang AJK DPPRompin  bagi meraikan majlis perkahwinan mereka.Walaupun majlis itu diadakan dengan penuh sederhana namun kemeriahanya amat dirasai oleh para tetamu yang hadir.

“Islam memberi perhatian istimewa terhadap majlis kenduri kahwin sebagai tanda penghebahan kepada masyarakat bahawa suatu ikatan pernikahan sudah berlangsung dalam keluarga berkenaan.

Namun begitu, dalam mengadakan majlis kenduri kahwin ini, janganlah pula ada di kalangan keluarga Islam yang mengadakannya dengan melampau batas syariat”.

Akhir Kalam pohon kemaafan atas kelemahan kualiti gambar yang dipamerkan.

Oleh:DPPRompin

%d bloggers like this: