Usahawan

kilang keropok makaji

ALAMAT

KILANG KEROPOK MAK AJI,

1386 (F) KERATONG 5,

26900 BANDAR TUN RAZAK,

PAHANG DARUL MAKMUR.

TEL

TEL ; 09-4457349

HP: 019-9864379

Bidang ini melibatkan keringat dan ringgit serta komitmen yang jitu dalam diri yang sentiasa berusaha untuk maju.  Menjadi usahawan yang berjaya adalah impian setiap peniaga. Namun jarang yang boleh memberi sepenuh perhatian kearah itu yang juga memerlukan pengorbanan yang tidak sedikit.  Setiap usahawan yang berjaya mempunyai rentetan sejarah kelam yang terdahulu sebelum berjaya berdiri tegak mendabik dada.

INDUSTRI KEROPOK MAK AJI.

Bagi industri keropok ini pula kawasanya terletak di keratong 5. Ia juga merupakan salah sebuah kilang kecil yang memproses ikan untuk dijadikan keropok. Sebelum ini perusahaan keropok ini hanya diusahakan dirumahnya sahaja. Tetapi kini perusahaannya telah diperbesarkan menjadi kilang.Industri ini dikenali sebagai MAK AJI FOOD INDUSTRIES yang ditubuhkan pada 1983. Terdapat 26 kakitangan termasuk pekerja. Staf tertinggi Ustaz Shukri sebagai pengurus , Suhaini sebagai penolong pengurus dan Norhazimah sebagai kerani.Industri ini menjalankan aktiviti pembuatan :

1.Keropok Lekor
2.Keropok Kering
3.Keropok Segera
4.Sos Pencecah

USAHAWAN GIGIH

Syarikat Kontraktor Haji Noh. Beroperasi sekitar felda keratong. Menyediakan Perkhidmatan jentera pertanian dan pengangkutan dalam sektor pertanian. Hubungi 019-9656932 Mujahid @ 013-9568062 Hizbullah.

——————————————————————————————

Saudagar Lembu. Roslin Bin Bakar, Beralamat  Muadzam Shah. No Tel: 013-9956330. Harga Boleh Dirunding. Juga ada menyediakan lembu untuk Korban, Aqiqah & tempahan Majlis Perkahwinan.

—————————————————————————————

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: